Sadas ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi savonlinnalaiselle metsäasiakasvastaava Jussi Penttilälle

tiistaina, 22.12.2020

UPM Metsän savonlinnalaiselle metsäasiakasvastaavalle Jussi Penttilälle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa. Stipendejä on myönnetty vuodesta 2019 ja Jussi on sadas stipendin saaja. Ensimmäisenä vuonna palkittuja oli 44 ja tänä vuonna 56.
     
Stipendiä esittivät UPM Metsästä yritysvastaava Sanna Keränen, metsäasiakaspäällikkö Jouni Kohonen, metsäasiakasvastaavat Kaisa Luukkonen, Ari Mikkonen ja Veli-Matti Suhonen sekä  
Forest Saimaa Oy:n laatuvastaava Saila Pulkkinen ja toimitusjohtaja Sami Pulkkinen. 
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
"Jussi on ollut työyhteisön hengen luoja jo vuosikymmenien ajan. Hän väsymättömästi vuosi toisensa jälkeen kutsuu ihmiset koolle, urheilun ja muun miellyttävän yhteistoiminnan tiimoilta. Jussin ansiota on, että vuosittain UPM Metsällä on Sulkavan suursouduissa joukkue ja että tapahtumaa varten työyhteisössä treenataan kesät talvet. 
Jussi hoitaa työnsä tinkimättömästi ja omalla viehättävällä tyylillään. Hän huomioi työyhteisössä kaikki jäsenet; niin yrittäjät kuin nuoret tulokkaat. Jussi toimii pitkällä metsäalan urallaan esikuvana kaikille ja hän huolehtii kaikkien jaksamisesta vaikeinakin aikoina. Jussi suhtautuu asioihin omalla realistisella tyylillään ja hänen kanssaan keskustellessa kenellekään ei jää huono mieli. Jussissa tiivistyy kaikki se, mitä metsämieshenki on; huolehditaan metsistämme ja toisistamme.
Savonlinnan yrittäjämme sanoin: ”Jussi on vähintään painonsa verran kultaa”. Tähän lauseeseen yhtyy kaikki stipendiä Jussille esittävät."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.