Hämeenkyröläiselle lehtori, tiimivastaava Tuomo Kivimäelle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

torstaina, 14.04.2022

Tampereen Ammattiopiston TREDUn hämeenkyröläiselle lehtori, tiimivastaava Tuomo Kivimäelle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.
     
Stipendiä esittivät Tampereen Ammattiopisto TREDUsta opettajat Kimmo Kinnunen ja Juha Laaksonen, lehtorit Jari Kuusiniemi, Päivi Leppämäki, Kai Roivainen ja Janne Ruokonen sekä koulutuspäällikkö Mari Nieminen, lisäksi TREDun Metsätien työyhteisö. 
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
” Tuomo on rehti ja luotettava perinteinen metsämies. Hän on ammattitaitoinen, hyvin oman alansa osaava ja tunteva sekä muut työyhteisön jäsenet huomioiva auttavainen henkilö, joka haluaa kehittää omaa ja tiimin osaamistaan jatkuvasti.
Tuomo on helposti lähestyttävä, jolta löytyy aina aikaa toisille. Hän on paikalla ja läsnä ja sellaista metsän rauhaa huokuen, että hätähousuisetkin pakostakin rauhoittuu.
Hän katsoo silmiin, pahan sanan saa irti ehkä kiristämällä ja sekin tulee sellaisen pienen hyväksyvän hymyn ja katseen kera ja tarkkaan sanat tiputellen. Koskaan hänen ei ole kuultu syyttävän muita epäonnistumisista. 
Tuomo tarttuu rohkeasti uusiin asioihin ja jakaa ne tiimille sitkeästi. Hän on jäätävä metsäalan moniosaaja. Hänellä on hyvin laaja osaaminen eri metsäalan teemoista (koneet, puunkorjuu, monikäyttö, metsäenergia, tekniikka, autokuljetus, luonnonhoito, riista-asiat jne.). Hän jaksaa opastaa tiimiläisiä monissa asioissa omien touhujensa ohessa. Kun Tuomolta jotain kysyy, ottaa hän sen asiakseen ja jos hän on väärä taho, osoittaa hän kenen puoleen kääntyä. Hän kuuntelee mielipiteitä ja näkee kehittämistarpeita arjen toiminnoissa. Hän kannustaa myös tiimiään kehittämään opetusta ja resurssien käyttöä pelkäämättä kokeilla uusia malleja opetuksen kehittämisessä. 
Tuomo on läsnä asioissa mitä teemme opiskelijoiden eteen. Teemme asioita yhdessä, vaikka fyysisesti tekeminen tapahtuukin eri paikoissa. Tuomo jaksaa olla positiivinen ja tasapuolinen vaikka välillä kaikki ei mene putkeen. Vaikka porukan hyvä henki ja tekemisen meininki auttaa jaksamaan välillä raskastakin työtä, tiimiläisinä toivomme, että Tuomo muistaa myös huolehtia omasta jaksamisestaan."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit

Lisätietoja: 
Mari Nieminen, koulutuspäällikkö, Tampereen Ammattiopisto TREDU, puh. 040 801 6709  
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.