Metsäala viestii ja näkyy

Metsä tutuksi lapsille ja nuorille

Osaavat tekijät metsässä

Hyvinvoivat tekijät metsässä

Metsähistorian tallennus ja esilletuonti

Ennakoivalla tutkimuksella kansainvälisessä kärjessä

Metsän ja ihmisten hyväksi

Metsämiesten Säätiön syntysanat lausuttiin 1940-luvun metsäkämpillä, jonne edeltäjämme Metsätyömaiden Muonitustoimisto toimitti savottajätkille - Suomen hyvinvoinnin rakentajille ja sotakorvausrahojen tekijöille - ruokaa ja tehopakkauksia. Savotat loivat työtä, toimeentuloa ja puuta. Metsien avulla Suomi jälleenrakennettiin ja nostettiin sota-ajasta pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi. 

Tätä hyvinvoinnin ja tulevaisuuden rakentamista jatkaa Metsämiesten Säätiö (video). Haluatko olla tässä työssä mukana? Hyvän tekeminen tekee hyvää. Konkreettisesti.

Lahjoituksilla lisää hyvää 

Työ metsän ja ihmisten hyväksi on sitä vaikuttavampaa mitä enemmän siihen on käyttää viisaasti kohdennettuja varoja – myös lahjoitusvaroja. Vuosittain iso osa saamistamme apurahahakemuksista jää rahoittamatta, koska Säätiön sijoitusomaisuuden keskimääräinen 6 % tuotto ei tuo riittävästi jaettavaa. Haluaisimme rahoittaa nykyistä enemmän hyvää. 

Jokainen lahjoitettu euro kehittää yhtä monella eurolla metsien tuottamaa hyvinvointia, metsäalan arvostusta sekä työtyytyväisyyttä. Toivomme, että sinä voisit auttaa meitä tässä työssä. Joukkovoimalla saamme asioita tehokkaasti aikaiseksi. Lahjoitusvarat käytetään aina kokonaisuudessaan lahjoittajan toivomaan tarkoitukseen metsäalalla. 1940-luvun savottajätkät vastaavat lahjoitusten keräy- ja hallintokuluista.

Valitse lahjoituskohteeksi itsellesi tärkeä asia

Mikä metsäalalla on sinulle tärkeää? Valitse itsellesi paras tapa tukea tärkeänä pitämääsi asiaa. Haluatko esimerkiksi, että metsäalan arvostusta nostetaan? Haluatko, että nuorille kerrottaisiin enemmän metsätaloudesta ja metsäteollisuudesta? Pitäisikö metsäalasta ja sen merkityksestä Suomelle ja kansantaloudelle tietää yleisesti enemmän? Tulisiko toimialan tulevaisuuden ennakoinnin huippututkimukseen satsata enemmän? Vai tulisiko koulutusta kehittämällä metsäammattilaisten osaamista parantaa ja laajentaa, mikä näkyisi tulevien ammattilaisten asiakaspalvelussa ja työn jäljessä?

Mitä hyvää rahoituksella saadaan aikaan? Suuntaamme toimintamme ja rahoituksemme mahdollisimman vaikuttavasti. Olemme mukana rahoittamassa lukuisia hankkeita, jotka luovat hyvää tulevaisuutta metsäalalle eri tavoin.

Lahjoittajalle tietoa rahan käytöstä

Kaikki lahjoitukset lisätään Säätiön taseeseen, josta ne puretaan 100-prosenttisesti korvamerkittyinä lahjoittajan tahtomaan kohteeseen, kun niihin sopiva apurahahakemus tulee. Lahjoittajalle informoidaan vuosittain huhtikuussa, mihin yksilöityyn kohteeseen lahjoitus on käytetty lahjoittajan toiveen mukaisesti. Lisäksi verohallinto on hyväksynyt Metsämiesten Säätiön vähennyskelpoisten rahalahjoitusten saajaksi. Tämä tarkoittaa, että lahjoituksen antava yhteisö saa vähentää veronalaisesta tulostaan Säätiölle tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen. Lahjoitusvähennyksen voi saada vain lahjoituksesta, joka on tehty tiedettä, taidetta tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä edistävään tarkoitukseen.

Lisätietoja

Keskustelemme mielellämme kanssasi lahjoituksesta ja kuuntelemme sen suuntaamisessa sinua herkällä korvalla. Ota yhteys Aijaan, Ilariin tai Veikkoon tai lähetä meille sähköpostia niin voimme yhdessä miettiä mikä on paras tapa kohdentaa lahjoituksesi.

Yhteystietomme löydät täältä. Vaihtoehtoisesti voit myös täyttää ja lähettää alla olevan yhteydenottopyynnön niin otamme sinuun yhteyttä. 

Yhteydenottopyyntö

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.