Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Puinen kota Tampereen luontokoulu Korennolle metsä- ja ympäristöopetusta varten

maanantaina, 04.05.2020

Hankkeen tavoitteena oli saada puinen kota Tampereen luontokoulu Korennolle. Kota on tärkeä luontokoulutoiminnan sekä Terälahden alakoulun ja päiväkodin päivittäistä metsäopetuskäyttöä varten. Mahdollisuus ruokailla kodassa elävän tulen äärellä on elämys niin lapsille kuin aikuisillekin. Metsäpalovaroituksen aikana kota on ainoa vaihtoehto tulenteolle, ja sateisella säällä kota on suojainen eväspaikka.

Kodan sijainti lähellä koulurakennusta mahdollistaa esteettömyyden ja turvallisuuden. Luontokoulun vuosittainen kävijämäärä on noin 6000 henkilöä. Määrä koostuu Tampereen kaupungin perusopetus- ja varhaiskasvatusryhmistä sekä muista vieraista. Luontokoululla käy vuosittain useita kansainvälisiä ryhmiä tutustumassa suomalaiseen kulttuuriin ja suomalaiseen metsä- ja ympäristökasvatukseen. Tampereen kaupunki vastasi kodan pohjatöistä. Kota tilattiin valmispakettina sisältäen pystytyksen. Metsämiesten Säätiön apurahalla saimme rahoitettua osan tästä tärkeästä hankkeesta.

Kodan pintakäsittely tehdään talkootyönä syksyllä. Luontokoulun avoimien ovien päivää ja kodan avajaisia vietetään kodan valmistuttua.

Lisätietoja:

ympäristökasvattaja Anne Viitalaakso, Tampereen luontokoulu Korento/Tampereen kaupunki/Perusopetus,
anne.viitalaakso(a)tampere.fi, puh. 0505163443

ympäristökasvattaja Vera Kuivasto, Tampereen luontokoulu Korento/Tampereen kaupunki/Perusopetus,
luontokoulu(a)tampere.fi, puh. 0408016654

https://www.tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/luontokoulu-korento.html

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.