Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Suomen Metsäyhdistys järjesti toimittajille virtuaalimatkan metsäteollisuuden murroskauteen

maanantaina, 11.01.2021

Suomen Metsäyhdistyksen järjestämä perinteinen toimittajamatka vaihtui koronavuonna verkkomatkaksi. Aiheeksi nousi metsäteollisuuden murroskausi, jonka avain on sellussa. Toimittajat ja myös toimittajaopiskelijat kutsuttiin seuraamaan tutkimuksen ja tuotannon kautta metsään, kuinka globaalit ratkaisut syntyvät. Verkkomatka toimittajille järjestettiin 12.11.2020. Kolmituntinen lähetys koostui inserttivideoista ja paneelikeskusteluista.Kun toimittajamatkan sidosryhmät tavallisesti ovat järjestäneet matkan vierailukohteita, nyt he tuottivat lähetykseen inserttivideot. Asiaohjelman videoissa vierailtiin Stora Enson innovaatiokeskuksessa Tukholmassa. UPM vei katsojat tutustumaan t&k-keskukseen Lappeenrannassa ja biokemikaalijalostamon edistymiseen Saksan Leunassa. Metsä Groupin insertissä vierailtiin Raumalle nousevalla sahalla ja Kemin kehittyvässä tuotantolaitoksessa.

Metsähallitus kertoi insertissään jatkuvan kasvatuksen havaintoalueista ja samalla videolla kuultiin MTK:lta yksityismetsänomistajien valinnoista. Lähetyksen lopuksi käytiin katsomassa Metsähallituksen maastopyöräilijöiden matkassa, miltä monikäyttömetsässä näyttää ja mitä monikäyttö mahdollistaa. Lähetyksen juonsi Talouselämän toimittaja Petri Koskinen. Paneelikeskusteluja oli neljä ja niihin osallistui yhteensä 13 asiantuntijaa ja tutkijaa metsäalalta sekä esimerkiksi kuluttajatutkimuksesta, kaupunkimaantieteestä ja vastuullisuuspalveluista.

Lähetykseen osallistui lähes 150 katsojaa, joiden oli mahdollista esittää kysymyksiä chatissä ja joille välitettiin panelistien ja inserttivideoiden tekijöiden yhteystiedot mahdollisia jatkokysymyksiä ja -haastatteluja varten. Osallistujissa oli suuri joukko myös toimittajaopiskelijoita, joiden vuosittainen, Suomen Metsäyhdistyksen järjestämä päivän mittainen metsäkurssi peruuntui oppilaitosten koronarajoitusten vuoksi. Osallistujien mukaan verkkomatka oli onnistunut: yli 80 prosenttia palautteen antajista antoi yleisarvosanaksi hyvän tai erinomaisen. Toimittajista yli 70 prosenttia oli osittain tai samaa mieltä siitä, että matka oli hyödyllinen konkreettisten juttuaiheiden näkökulmasta. Toimittajien verkkomatka oli osa Suomen Metsäyhdistyksen pitkäjänteistä toimittajayhteistyötä, joka tukee metsäalan näkökulmien tuomista esiin mediassa ja julkisessa keskustelussa. Samalla se vastasi
toimittajaopiskelijoiden metsäpäivän tavoitteeseen herättää opiskelijoiden mielenkiinto metsäalaan.

Verkkomatkan tallenne on katsottavissa YouTubessa Suomen Metsäyhdistyksen kanavalla. Osana toimittajayhteistyötä Metsämiesten Säätiön apuraha mahdollistaa myös Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvaston, jossa esitellään uusia puupohjaisia tuotteita ja palveluita. Kuvasto julkaistaan suomeksi ja englanniksi osana forest.fi-verkkolehteä. Tulevaisuuskuvastoa päivitetään jatkuvasti. Vuonna 2020 siinä julkaistiin keskimäärin joka toinen viikko uusi artikkeli muun muassa muovia korvaavista puuraaka-aineista ja teknisistä innovaatioista. Kuvasto on suosittu sekä toimittajien että metsäalan asiantuntijoiden taustamateriaalina.

Lisätietoja:
Johtava asiantuntija Anna Kauppi, Suomen Metsäyhdistys, anna.kauppi(a)smy.fi, puh. 0400702102
https://smy.fi/materiaali/verkkomatka-toimittajille-12-11-2020/
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.