Kouvolalaiselle metsätietoasiantuntija Harri Peltolalle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

tiistaina, 02.06.2020

Suomen metsäkeskuksen kouvolalaiselle metsätietoasiantuntija Harri Peltolalle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksen metsäneuvoja Leena Kalin, metsänhoidon asiantuntija Pekka Kuitunen, metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Jaana Kulmala, metsänomistajapalvelujen asiantuntija Kaisa Laitinen, metsäneuvoja Niina Leppijoki, skogsdatachef Magnus Nilsson, metsäneuvoja Janne Suominen ja metsäneuvoja Esko Viinanen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: ”Harri Peltola työskentelee metsätietoasiantuntijana Suomen metsäkeskuksessa Kouvolan toimistolla metsävaratiedon tuottamisessa ja ylläpidossa sekä vastaa järjestelmien ja laitteiden käytön tuesta. Hän vie huippuosaamisellaan ja innostuneella asenteella eteenpäin uudistettujen menetelmien ja työkalujen käyttöä. Harri toimii yli prosessi-, palvelualue- ja tiimirajojen ja ymmärtää tiimityön voiman. Häneltä löytyy aina aikaa ja jaksamista opastaa ja neuvoa työkavereita eikä näytä koskaan olevan huonolla tuulella. Harri levittää ympärilleen positiivista meininkiä ja hyvää metsämieshenkeä: on reilu kaikkia kohtaan ja ottaa ryhmässä muut huomioon, omaa hyvän huumorintajun ja luo lähipiiriinsä ryhmähenkeä. Harri on myös aina aktiivisesti mukana järjestämässä työporukan vapaa-ajan toimintaa."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.
Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja:
elinkeinopäällikkö Jouni Väkevä, Suomen metsäkeskus puh. 0505702929
palvelupäällikkö Aija Järnstedt, Metsämiesten Säätiö, puh. 0400882022

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.