Savonlinnalaiselle operaatiopäällikkö Risto Härköselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

perjantaina, 16.10.2020

Metsäurakointi Behm Oy:n savonlinnalaiselle operaatiopäällikkö Risto Härköselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.
     
Stipendiä esittivät toimitusjohtaja Visa Behm, Metsäurakointi Behm Oy, markkinointiasiantuntija Juha Hanni, operaatioasiantuntija Jouni Liukko, metsäasiantuntija Heikki Lybeck, kehityspäällikkö Kimmo Roininen ja kehitysasiantuntija Matti Ronkanen Stora Enso Oyj:stä sekä yrittäjä Paavo Tiainen, Koneyhtymä Tiainen Oy:stä.
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 

" Jos kuka, niin operaatiopäällikkö Risto Härkönen Kerimäeltä tuntee nykyaikaisen koneellisen puunkorjuun ja -kuljetusten käytännön johtamisen. Aktiivisena ja yhteistyökykyisenä kaverina hän on hoidellut mm. työyhteisön asioita toimipaikkaosastossa. Risto tykkää testata perinteistä metsämiesosaamistaan myös metsätaito- ja suunnistuskisoissa, hän ei pelkää laittaa itsensä likoon.

Risto tunnetaan jämptinä vastuunkantajana niin metsäkoneenkuljettajien, kumppanuusyrittäjien kuin urakanantajan piirissä. Hän on ollut kehittämässä koneyrittäjien ja metsäteollisuuden IT-järjestelmiä, tuonut asiantuntemusta eri osapuolien tarpeista. Ammattitaito, joustavuus ja avuliaisuus ovat Riston ominaisuuksia. Hän on sanojensa mittainen mies, jota metsäkonekuljettajat ja kumppanuusyrittäjät arvostavat. Mitä hankalampi paikka, sen varmemmin Riston näkemyksiin luotetaan. Hän ei ole pelkästään työpaikan hyvä tyyppi, vaan koko laajan porukan rehdin meiningin tekijä."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 
Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen
Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.
Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla.

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.