Jyväskyläläiselle liikenneopettaja Mika Kinnuselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

perjantaina, 13.11.2020

Gradia Jyväskylän jyväskyläläiselle liikenneopettaja Mika Kinnuselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.
     
Stipendiä esittivät Gradia Jyväskylästä koulutuspäällikkö Antti Honkonen, kuljetusyrittäjä Harri Jurvanen, Vesannon kuljetus Oy:n kuljetusyrittäjä Tommi Koljonen, T & E Pasanen kuljetusyrittäjä Eero Pasanen ja Keski-Suomen Metsäkymppi Oy:n koneyrittäjä Jarno Strandman. 
  
Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:  
" Mika on ollut pienestä pojasta tekemisissä puutavara-autojen kanssa, ensin isä Mikon mukana, sitten samassa yhtiössä kuljettajana, sitten liikenneopettajana, jossa aikaansai toimivan pohjan puutavara-autonkuljettaja -koulutukselle, jota toteutti omassa yrityksessään, ennen siirtymistään Gradian palvelukseen. Vaikka Mikalla ei tällä hetkellä ole puutavara-autonkuljettajakoulutusta menossa, hän jatkuvasti katsoo oppilaissaan, kenestä voisi olla puuauton kuljettajaksi. Ja suosittaa oppilastaan tutustumaan alaan ja saattaapa vielä omalla ajallaan soitella tutuille puuautoilijoille, että voisiko oppilas tulla kyytiin tutustumaan alaan. Ja miehen tuntee kaikki Keski-Suomen seudun puuautoilijat, kun Kinnunen soittaa oppilaista, niin silloin ei olla turhan perässä. Käydessään viikonloppuisin puutavaran ajossa, niin aina hän löytää kehitettävää tai ainakin jutustelun aihetta alan toiminnasta, liittyen joko koneyrittäjän, metsäyhtiön tai puuautoyrittäjän työn helpottamiseen tai järkevöittämiseen. Mika on hyvä kyseenalaistamaan vanhat toimintatavat, jotka on metsäalalla hyvin pinttyneet sukupolvelta toiselle. Hänen ohjeillaan on kehitetty puunajon kehitystä yrityksissä ja tehty ratkaisuja, jotka ovat olleet kipeitä, mutta jälkikäteen arvioituna hyvin järkeviä. Ja viikonloppuisin ajossa ollessaan, kuulee Mikasta pientä ammattiylpeyttä, kun hän sanoo nähneensä tehtaalla/puunajossa kymmenkunta entistä oppilasta. Ja kun kyseessä on näyttökoe, joka liittyy puunajoon, ei ole epäselvää, kuka on ykkösvalinta näyttökoetta valvomaan. Ja jos puuautomiehellä on kuljettajaehdokas tiedossa, mutta nosturinkäsittelytaidot ovat puutteelliset, Mikalta löytyy aikaa rahoituksen ja opetuksen järjestämiseen koulun nosturilla ja simulaattorilla."  

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 
Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen
Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein. Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla.

 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.