Helsinkiläiselle johtava asiantuntija Lauri Saaristolle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

maanantaina, 29.04.2019

Tapio Oy:n johtava asiantuntija Lauri Saaristolle on myönnetty Metsämiesten Säätiön valtakunnallinen ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Tapio Oy:n palvelualueen päällikkö Kalle Vanhatalo ja liiketoimintajohtaja Olli Äijälä sekä Tapio Palvelut Oy:n metsävara-asiantuntija Anssi Aalto, palvelualueen päällikkö Mikko Lumperoinen, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Tarja Ollas ja metsätietoasiantuntija Henry Schneider. Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

         ”Lauri Saaristo työskentelee luonnonhoidon johtavana asiantuntijana sekä luonnonhoito ja ekosysteemipalvelut tiimin vetäjänä Tapiossa. Metsäluonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemipalveluiden asiantuntijana hän on laajasti arvostettu osaaja, jonka työlle leimaa-antavaa on korkea laatu ja hyvä yhteistyö eri tahojen kanssa. Hän on vastuunottaja niin asiantuntijana, tiimin vetäjänä kuin monien merkittävien projektin projektipäällikkönäkin, joka opastaa, sparraa ja kannustaa myös muita asiantuntijoita tavoitteiden saavuttamisessa.

         Työtoverina Lauri on loistokaveri niin ylä- kuin alamäessä. Hän iloitsee yhdessä onnistumisista ja antaa aidon tukensa huolten painaessa. Hän on myös vuosia toiminut aktiivina Tapion henkilökuntakerhossa. Lauri on suosittu juontaja, sillä hän luo vaivatta lämminhenkisen tunnelman tapahtumaan kuin tapahtumaan. Kitaransa kanssa hän on nostattanut monet henkilöstötapahtumat uusiin sfääreihin. Hänen riemastuttavia ideoitaan kuvaa esimerkiksi soitin- ja lauluyhtyeen ”Saariston kitara, melodica & rytmimunat” perustaminen konsernin kesäretkellä Helsingin saaristoon.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.


Lisätietoja:
liiketoimintajohtaja Olli Äijälä, Tapio Oy, 040 582 9676
toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, Metsämiesten Säätiö, 050 598 9920
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.