Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Lapin metsämuseo - toiminnallisia elämyksiä puun parkkuusta käpylehmien tekoon

torstaina, 26.10.2017

Lapin metsämuseo on pystytty pitämään avoimena lähes koko vuoden. Huhti-toukokuussa oli enemmän taukoa, mutta silloinkin järjestettiin muutamia tapahtumia: Kaisa Kervisen Hylsyjä tiellä-kirjan julkaiseminen ja talvisen hevossavotan kuvaukset. Lisäksi muutamia savottahenkisiä ohjelmapalveluita roolivaatteineen on toteutettu.

Kansainvälisyys kukoisti keväällä, kun espanjalaiset metsätalousinsinööriopiskelijat ja burmalaiset ammattiopiston opiskelijat parkkasivat puita perinteisten kattojen materiaaliksi. Lapin metsätalouspäiville osallistuttiin mm. myymällä arpoja. Rovaniemen Wanhoilla markkinoilla oltiin kolmena päivänä.

Sahanperän savottaan liittyvät Avoimet ovet järjestettiin syyskuussa. Ensimmäistä kertaa Avoimet ovet tarjosivat bussikuljetuksen kaupungista, opastettuja kierroksia, parkkuutyönäytöksiä, pettuleivän tekoa, suomenhevosia taputeltaviksi ja 92-vuotiaan hevosmiehen kertomaan savottakokemuksistaan. Samalla juhlittiin suomenhevosen 110-vuotista historiaa. Lasten nurkkauksessa askarreltiin posket hehkuen mm. lehmiä ja oravia kävyistä. Mukavaa yhteisöllistä tekemistä vapaaehtoistätien ansiosta.

Museolla toimii laadukas kahvila ja myymälä, jossa panostetaan luonnontuotteisiin ja käsitöihin. Lapin Metsäpalvelut Oy, joka on vuokralaisena Museolla, on tuonut näkyvyyttä metsähistorialle ja savottaperinteen tärkeydelle ja sen myötä Metsämuseolle. Näkyvyys on tietenkin lisännyt kiinnostuneiden vierailijoiden määrää. Esimerkiksi koulut ovat syksyllä olleet vierainamme.

Museo pyrkii jatkamaan tapahtumia ja olemaan paikka, joka luo yhteisöllisyyttä, kuitenkaan unohtamatta sitä, että Rovaniemi on kansainvälinen kaupunki, jolle turismi on tärkeä tulolähde.

Lisätietoja:

Sihteeri Ulla-Maija Helin, Lapin Metsämuseoyhdistys ry, metsamuseo(at)gmail.com

Rakennusmestari Tapio Pukema, Lapin Metsämuseoyhdistys ry, tapio.pukema(at)ely-keskus.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.