Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

4H-Metsäosaaja hankkeessa kehitetään 4H:n metsätoimintaa

torstaina, 10.12.2015

Vuonna 2014 käynnistynyt kolmivuotinen (2014-2016) 4H-Metsäosaaja –hanke kehittää 4H-järjestön metsä- ja luontotoimintaa entistä paremmin toimivaksi kokonaisuudeksi sekä lisää metsäasioihin liittyvää osaamista. Hankkeen kohderyhminä ovat lapset ja nuoret, 4H-toimihenkilöt ja metsäiset sidosryhmät. 4H-järjestön metsä- ja luontokasvatuksen sekä hankkeen yhtenä keskeisenä päämääränä on saada nuoria hakeutumaan metsäalan koulutukseen. Hankkeen toisena tavoitteena on kehittää entistä käytännönläheisempiä toimintamalleja 4H-järjestökentän käyttöön sekä luoda uutta metsäistä sisältöä verkkoperustaiseen nuorisotyöhön.

Vuonna 2015 hankkeessa jatkettiin Metsä TET –aineiston pilotointia, tuotettiin ja pilotoitiin koulujen metsäpäiviin soveltuva Ekologinen verkko –rastimalli, tuotettiin Metsätyö-video nuorille sekä järjestettiin Bongaa puulaji –kilpailu verkossa (TOP/Instagram).

Kuluvana vuonna järjestettiin 4H-Metsävastaavaverkostolle metsäpedagogikoulutus sekä kaikille metsäasioista kiinnostuneille 4H-toimihenkilöille tarkoitettu metsätapaaminen. Suomen 4H-liiton metsä- ja luontoryhmä jatkoi yhteistyötä European Forest Pedagogies -verkoston kanssa osallistumalla vuotuiseen konferenssiin (Slovakia).

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Juha Ruuska, Suomen 4H-liitto ry, juha.ruuska(at)4h.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.