Kärki karkasi suomalaisilta moottorisahauksen mm-kilpailuissa

keskiviikkona, 19.09.2018

Moottorisahauksen maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin 2.-5. elokuuta Lillehammerissa Norjassa. Yli kolmekymmentä maata ympäri maailman oli lähettänyt edustusjoukkueensa kilpailemaan lajin mestaruudesta. Tämän vuotisessa kisassa kilpailtiin ammattilaisten, nuorten ja myös naisten sarjassa. Sumoki ry lähetti kisoihin Punkaharjulla kesäkuussa käydyn kilpailun kolme parasta Suomen joukkueeksi ammattilaissarjaan. Joukkueen muodostivat Jukka Perämäki, Juho Paananen ja Esa Tumelius. Lisäksi matkalipun Norjaan sai myös vielä tänä vuonna juniorisarjassa kilpaileva Juho Tähkänen. Naisten sarjaan ei suomalaisedustusta vielä tällä kertaa saatu.

Suomalaismenestys jäi Norjassa vaatimattomaksi. Epätyypilliset virheet mm. teräketjun vaihdossa, tarkkuuskatkaisussa ja kaadossa jakautuivat lähes koko joukkueen kesken. Varmimmin tasollaan pysyi juniori Juho Tähkänen.

Kokonaiskilpailussa Suomen sijoitus 22. pisteillä 4334 kun voittanut Valko-Venäjä sai 4879 pistettä. Jukka Perämäki oli 10. pisteillä 1621, Esa Tumelius 61. pisteillä 1451 ja Juho Paananen 75. pisteillä 1262. Juniorimme Juho Paananen oli hyvin sijalla 7 pisteillä 1507 ja hän saavutti myös pronssisen mitalin alta-päältä-sahauksessa.

Metsämiesten Säätiön tuki on mahdollistanut suomalaisille lajin harrastamisen myös kansainvälisellä tasolla.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Kalevi Hänninen, Suomen moottorisahauskilpailijat SUMOKI ry, terva2012(at)gmail.com

Kilpailutoiminnan johtaja Ari Rautio, Suomen moottorisahauskilpailijat SUMOKI ry, ari.rautio(at)metsa.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.