Kuvakulma työn metsään ja metsän ammattilaisiin -hanke tuotti nuorille ajankohtaista tietoa metsäalasta ja nykypäivän metsäalan ammateista

perjantaina, 02.02.2024

Lusto sai hankkeen avulla tallennettua kokoelmiin ja tuotua tarjolle uutta ja tuoretta metsäalan työtehtävistä kertovaa kuva- ja videoaineistoa sekä ajankohtaista sisältöä toukokuussa 2024 avautuvaan Metsäsuhteiden maa -ydinnäyttelyyn.

Hankkeen tavoitteena oli tehdä tutuksi metsäalan ammatteja ja metsässä tehtävää työtä erityisesti yläkouluikäisille ja ammatinvalintaa pohtiville nuorille avaamalla Luston kokoelmia, tallentamalla uusia kuvia ja edistämällä kokoelmien saatavuutta. Metsäammattien tuntemus synnyttää arvostusta metsäalan työtehtäviä kohtaan sekä lisää nuorten kiinnostusta hakeutua metsäalalle.

Luston kuvakokoelmista etsittiin ennen julkaisemattomia kiinnostavia kuvia metsään liittyvistä töistä ja ammateista. Kuvat digitoitiin, luetteloitiin kokoelmahallintajärjestelmään ja julkaistiin Finna-hakupalvelussa. Luston kuvakokoelmia täydennettiin järjestämällä sidosryhmille suunnattu kuvakeruukampanja. Kuvakeruulla haluttiin kartuttaa Luston kokoelmia nykypäivän metsäalan työtehtävistä kertovilla kuvilla. Kuvakeruun kautta Luston kokoelmat karttuivat 54 uudella kuvalla ja neljällä videolla. Kaikkiaan hankkeessa julkaistiin Finna.fi hakupalvelussa 575 kuvaa ja 15 videota. Kuvat ovat Finnassa vapaasti katsottavissa ja ladattavissa käyttöön.

Hanke edisti kokoelmien saatavuutta lisäämällä Luston tarjoaman aineiston määrää Finna.fi-hakupalvelussa. Hanke tuotti myös Luston markkinointiin ja viestintään kohderyhmäkohtaista, laadukasta ja aikaa kestävää sisältöä. Aineisto on käytettävissä paitsi Luston, myös muiden toimijoiden tuottamissa, metsäalan näkökulmia esille tuovissa sisällöntuotannoissa. Hankkeen ansioista Luston sosiaalisen median seuraajamäärät ovat kasvaneet ja hankkeessa tuotetut videot ovat keränneet sosiaalisessa mediassa yhteensä yli 75 000 näyttöä.

Hanke jatkuu maaliskuun 2024 loppuun saakka. Maaliskuussa julkaistaan hankkeessa tuotettu mobiilisti ja tabletilla pelattava Seppo-peli. Koulumaailmassa käytössä olevan Seppo-pelialustan avulla esiteltäviä tai opeteltavia asioita on mahdollista pelillistää. Maaliskuussa 2024 valmistuu myös oppilaanohjaajille suunnattu digitaalinen Opo-paketti, jossa yhdistyvät kaikki hankkeen tuotokset. Paketti tarjoaa materiaalia yläkoulun kahdeksansien vuosiluokkien oppilaanohjauksen tunneille, joilla aiheena on erilaisiin ammattialoihin perehtyminen.

Hankkeen on mahdollistanut Metsämiesten Säätiö.

Lisätietoja:
amanuenssi Iiris Kankaanpää, Suomen Metsämuseo Lusto, iiris.kankaanpaa(A)lusto.fi, puh. 044 491 0939
markkinointi- ja viestintävastaava Lotta Lepistö, Suomen Metsämuseo Lusto, lotta.lepisto(a)lusto.fi, puh. 050 373 7239

https://lusto.fi/digilusto/kuvakulma-tyon-metsaan-ja-metsan-ammattilaisiin/

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.