Merkittävä kansainvälinen metsäpolitiikan konferenssi IFPM5 järjestetään huhtikuussa Helsingissä

tiistaina, 30.01.2024

Helsingin yliopiston Metsätieteiden osastolla toimiva Kansainvälisen metsäpolitiikan tutkimusryhmä järjestää huhtikuussa merkittävän metsäpolitiikkaan keskittyvän kansainvälisen konferenssin International Forest Policy Meeting 5 (IFPM5). Konferenssissa tarkastellaan yhteiskuntatieteellisistä näkökulmista erilaisia metsiin liittyviä tutkimusaiheita yli kolmessakymmenessä istunnossa, joihin on hyväksytty yhteensä yli 120 esitystä. Paikalle odotetaan yhteensä noin kahtasataa metsäpolitiikan tutkijaa eri puolilta maailmaa.

Konferenssi järjestetään Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan tiloissa Viikissä ja sen pääasiallisena rahoittajana toimii Helsingin yliopisto yhteistyössä SNS Nordic Forest Researchin, Suomen ympäristökeskuksen ja Metsämiesten Säätiön kanssa. Konferenssin pääpuheenvuoroissa ja paneelikeskusteluissa käsitellään metsäpolitiikan tutkimuksen ja koulutuksen dekolonisaation haasteita ja mahdollisuuksia sekä EU:n metsäpolitiikkaa ja erityisesti EU:n uuden metsästrategian kansallista toimeenpanoa. Konferenssin ekskursiot tarjoavat osallistujilleen tutustumismahdollisuuksia suomalaiseen luontoon ja metsiin liittyvään kulttuuriin sekä paikalliseen kaupunkisuunnitteluun ja puurakentamiseen.

Kansainvälisen metsäpolitiikan professori Maria Brockhaus toteaa, että: ”Osaamisen korostaminen on tänä päivänä ensiarvoisen tärkeää ja siksi tämä konferenssi nostaa Suomen kansainvälistä profiilia ja auttaa lisäksi edistämään ymmärrystä EU-politiikan vaikutuksista Suomen metsätalouteen ja päinvastoin. Konferenssi tarjoaa metsäpoliittisten kysymysten parissa työskenteleville merkittävän vuorovaikutteisen foorumin, jossa he voivat verkostoitua ja oppia uutta.”

Rekisteröityminen konferenssiin on avoinna 15.2.2024 asti konferenssin sivuilla osoitteessa: https://www.helsinki.fi/en/conferences/international-forest-policy-meeting-5
Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. 

Lisätietoja:
professori Maria Brockhaus, Helsingin yliopisto, maria.brockhaus(a)helsinki.fi, puh. 0294157979
tutkija Teemu Harrinkari, Helsingin yliopisto, teemu.harrinkari(a)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.