Turun ja Jyväskylän journalismin opiskelijat tutustuivat metsäalaan

tiistaina, 02.01.2024

Nuoret toimittajat tutustuivat metsäalaan ja sen osaajiin Suomen Metsäyhdistyksen järjestämillä journalismin opiskelijoiden metsäpäivillä.

Turun ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijoiden syyskuinen metsäpäivä alkoi vierailulla Metsä Groupin Nemus Futurumiin. Metsä Groupin Viesti-lehden toimittaja, viestintäpäällikkö Ilkka Luukkonen kertoi opiskelijoille aluksi, millaista toimittajan työ on metsäalan julkaisussa. Nemus Futurumin metsäkierroksella opiskelijat pääsivät tutustumaan laajasti metsän- ja luonnonhoitoon sekä niiden vaikutuksiin muun muassa ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen. Päivä jatkui Metsä Groupin Lohjan Kerto-tehtaalla. Paluumatkalla Turkuun keskusteltiin laajemmin metsäalasta ja juttuaiheista, joita opiskelijat aikoivat metsäpäivän pohjalta kirjoittaa.

Juttuaiheita etsittiin myös Jyväskylän yliopiston journalismin opiskelijoiden metsäpäivässä lokakuussa. Aamupäivän luentojen aiheet metsäalasta Suomessa ja talousmetsien luonnonhoidosta todettiin palautteessa hyödyllisiksi. Metsäjournalismista kertoi Metsälehden päätoimittaja Petri Koskinen. Kiinnostavinta Jyväskylän metsäpäivässä oli opiskelijoiden mukaan Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan Pro Nemus -vierailukeskus. Matkan varrella opiskelijat tutustuivat myös harvennushakkuukohteeseen Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen metsäasiantuntijoiden johdolla.

”Opin uutta metsänhoidosta ja harventamisen väliajoista. Opin myös, missä mittakaavassa metsää saa kaataa ja mitä lainalaisuuksia siihen liittyy”, Jyväskylän yliopiston opiskelija kirjoitti palautelomakkeeseen. Sekä Turun että Jyväskylän journalismin opiskelijoiden metsäpäivä osoitti, että perustiedolle metsätaloudesta ja metsäteollisuudesta on tarvetta. ”Kiinnostavinta oli nähdä esimerkkejä metsäkohteista ja kuulla jatkuvan kasvatuksen menetelmästä. Opin uutta ylipäätään metsätaloudesta, metsäyhtiöistä ja metsänomistuksesta sekä puutuotteiden valmistuksesta”, kommentoi turkulainen opiskelija.

Metsämiesten Säätiön rahoittamat journalismin opiskelijoiden metsäpäivät ovat osa Suomen Metsäyhdistyksen pitkäjänteistä toimittajayhteistyötä, joka tekee metsäalan ja sen osaajien tekemistä tunnetuksi. Tavoitteena on herättää toimittajien ja sitä kautta myös muiden yhteiskunnan vaikuttajien mielenkiinto alaa kohtaan sekä antaa välineitä, taustamateriaalia ja kontakteja metsäasioiden seuraamiseksi.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Anna Kauppi, Suomen Metsäyhdistys ry, anna.kauppi(a)smy.fi, puh. 0400702102
https://smy.fi/medialle/

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.