Vilkas tapahtumavuosi toi Lapin metsämuseolle monta uutta ystävää

perjantaina, 02.02.2024

Rovaniemellä sijaitsevan Lapin metsämuseon toiminta vilkastui v. 2023 merkittävästi, kun museota pyörittävät yhdistys otti järjestääkseen perinteisen vuosittaisen Sahanperän Savotta -tapahtuman. Rovaniemi-päivien yhteydessä syyskuussa pidettyyn tapahtumaan osallistui 21 näytteilleasettajaa ja kävijöitä oli noin 3500.

Tapahtuma onnistui sisällöllisesti ja taloudellisesti hyvin ja houkutteli metsämuseolle uusi asiakkaita, joille metsäkulttuuri ei ollut aikaisemmin tullut tutuksi. Hyvin onnistunut tapahtuma rohkaisi ottamaan järjestely vastuun myös tänä vuonna, mikä edellyttää entistä laajempaa yhteistyötä metsän, sen historian ja käytön tiimoilla toimivien yhteisöjen ja yritysten kanssa. Tämä sopii hyvin museon toimintaperiaatteeseen, jossa haetaan aikaisempaa laajempaa ja tiiviimpää yhteistyötä niin oppilaitosten, muiden alan toimijoiden, matkailuyritysten ja museon lähialueen toimijoiden, kuten Rovaniemen kotiseutumuseon kanssa. Viime kesänä museolla järjestettiin ensimmäistä kertaa myös taidenäyttely, kun kuvataideyhdistys Maahiset toi jäsentensä teoksia nähtäväksi kesäkauden ajaksi.

Lapset ja nuoret ovat yksi museon tärkeimmistä kohderyhmistä. Päiväkoti- ja alakouluikäisten vierailut keskittyivät yleensä lumettomaan aikaan, mutta esimerkiksi opinnäytetöitä ja muuta yhteistyötä tehdäan erityisesti ammattikorkeakoulun kansan vuoden ympäri. Rovaniemen ammattiopisto REDUn kanssa kiinteää yhteistyötä jatkettiin museoalueen kunnostuksilla, sillä korjausvelkaa on sekä maastorakenteissa että museorakennuksissa.

Museon oli vuonna 2023 avoinna yleisölle poikkeuksellisen pitkään eli kesäkuun alusta marraskuun alkuun asti. Metsämiesten Säätiö on museon pitkäaikainen tukija, jonka tuella vapaaehtoisin voimin pyörivä Lapin metsämuseoyhdistys on voinut keskittää niukat voimavarat yhteistyöverkostojen rakentamiseen ja toiminnan kehittämiseen.

Lisätietoja:
varapuheenjohtaja Kristiina Vuopala, Lapin metsämuseoyhdistys, kristiina.vuopala(a)gmail.com, puh. 040 7298819
hallituksen jäsen Tuisku Leila, Lapin metsämuseoyhdistys
www.lapinmetsamuseo.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.